Bestuurslid met aandachtsgebied Communicatie

Bestuurslid met aandachtsgebied Communicatie

Beschikbaarheid:
regelmatig
Plaats:
Warande
Categorie:
Marketing, communicatie & PR, Bestuur & strategie, Digitaal & IT
Kan online / thuis:
Ja
Tip anderen via:

Vacature bestuurslid met aandachtsgebied communicatie.
In het zuiden van India leeft 10% van de bevolking onder de armoedegrens. Het aantal ondervoede kinderen is hoog. Ouders werken als dagloners of hebben zeer laag betaalde banen. Nog steeds maken veel meisjes de school niet af.

De Stichting Thomas Bouwprojecten maakt het met behulp van donaties uit Nederland mogelijk om scholen en kindertehuizen te bouwen voor deze kansarme kinderen, met bijzondere aandacht voor meisjes. Wij werken hiervoor samen met onze partner, de zusters Franciscanessen van St. Joseph in Chennai.

In de ruim 30 jaar van haar bestaan heeft de Stichting 150 bouwprojecten met een waarde van 4.5 miljoen euro gerealiseerd, van scholen tot internaten en van boorputten tot toiletgebouwen. De Stichting werkt alleen met (onbetaalde ) vrijwilligers en meer dan 95% van de ontvangen donaties wordt besteed in India. We werken met lokale aannemers maar met Nederlandse bouwkundigen. De stichting is een CBF erkend Goed Doel en heeft een ANBI keurmerk.

Het bestuur van de Stichting bestaat uit 5 personen. Daarnaast is er een projectteam met 2 bouwkundigen en 1 architect.

Door het vertrek van een van onze bestuursleden is er een vacature ontstaan.

Een bestuurslid van onze Stichting
• Voelt zich betrokken bij onze doelstelling : het bevorderen en faciliteren van onderwijs aan kansarme kinderen , vooral meisjes, in India
• Is medeverantwoordelijk voor het vaststellen en uitvoeren van het beleid van onze Stichting. Jouw stem is belangrijk bij elk bestuursbesluit dat wordt genomen, waarbij je constructief en kritisch meedenkt over alle vraagstukken die voorbij komen.
• Weet zowel de doelstellingen als de belangen van de organisatie te behartigen.
• Neemt actief deel aan onze bestuursvergaderingen. (ongeveer 10x per jaar)
• Is een positieve, integere, enthousiaste en betrokken persoon, die communicatief goed uit de voeten kan en niet te bang is een standpunt in te nemen
• Is actief bij het uitvoeren van alle taken ten behoeve van de stichting.

We zoeken een bestuurslid die de kennis heeft om de rest van het bestuur te adviseren en te ondersteunen op het gebied van (digitale) communicatie naar onze donoren en andere relaties; vernieuwing kan realiseren om nieuwe doelgroepen te bereiken; een belangrijke bijdrage kan leveren aan onze nieuwsbrief, onze website en ons THOMAS magazine.

Ligt je mogelijke bijdrage niet op dit terrein, maar heb je wel interesse om het bestuur te versterken, laat dit ons weten!

Binnen het bestuur worden de taken verdeeld, rekening houdend met kennis en ervaring van de leden, maar ook met je beschikbaarheid. Je kunt rekening houden met een tijdbesteding van ongeveer 4 uur per week.

Verdere informatie over onze Stichting vindt je op [website verborgen]/
Belangstellenden kunnen via email reageren: [e-mailadres verborgen]

  • De vraag van Secretariaat is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Eerselvoorelkaar
  • Secretariaat is eerder via deze website geholpen
  • Secretariaat heeft eerder via deze website geholpen
Laat Secretariaat weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Bestuurslid met aandachtsgebied Communicatie" van Secretariaat.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Helmondvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
  • De vraag van Secretariaat is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Eerselvoorelkaar
  • Secretariaat is eerder via deze website geholpen
  • Secretariaat heeft eerder via deze website geholpen