Direct naar de inhoud van deze pagina

Joyce van de scouting

De kinderen geven mij heel veel energie

Joyce werkt zeven jaar als vrijwilliger bij de scouting in Brandevoort. Wat leuk is van dit vrijwilligerswerk is dat het een verlenging is van haar beroep. Joyce is namelijk lerares op OBS Brandevoort. “Ik vind het leuk om met kinderen om te gaan en dat kan als vrijwilliger bij de scouting in een meer ongedwongen sfeer. Ik vind het heerlijk om de kinderen te zien genieten. Wat ik van de kinderen er voor terug krijg, dat is het fijnste van alles. Het organiseren van de activiteiten doe ik graag. Ik werk met kinderen van 7 tot 11 jaar, waarvoor er iedere week weer een programma moet zijn. We organiseren ook een kamp, dat is echt super leuk om te doen!”

Er zijn veel vrijwilligers bij de Scouting. Ze hebben een bestuur, mensen die het terrein onderhouden, mensen die de ledenadministratie doen en er is ook veel leiding voor de verschillende leeftijdsgroepen, zoals de bevers, de welpen, etc. Elke week worden deze kinderen 2 uurtjes begeleid en vermaakt op de vrijdag. “We hebben in principe precies voldoende vrijwilligers. Het is wel krap, als er nu iemand weggaat, hebben we meteen een nieuwe vrijwilliger nodig.”

Draai een keertje mee en ervaar wat er allemaal mogelijk is

“De tip die ik wil geven aan mensen die er over nadenken om vrijwilligerswerk te doen is: kom een keertje meedraaien. Veel mensen denken dat het heel veel tijd kost en dat ze heel veel moeten doen. Kom gewoon eens langs. Er kan namelijk heel veel; een uurtje in de week of in de maand bijvoorbeeld iets doen waar je goed in bent of iets dat je heel leuk vindt. Er is altijd wel iets te bedenken en te doen dat bij jou past.”

Het vrijwilligerswerk bij de scouting geeft Joyce heel veel energie. “Ik ben op vrijdagavond vrijwilliger, dan help ik mee met voorbereidingen. Als ik er naartoe ga, ben ik vaak moe van mijn werk, maar wanneer ik ben geweest, kom ik echt blij thuis met extra energie!’’

Ik kom vrijdagavond blij thuis met extra energie

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen