Direct naar de inhoud van deze pagina

Voor jongeren

Maatschappelijke Stage is vrijwilligerswerk: onbetaald iets doen voor een ander en tegelijkertijd werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Je ontdekt het belang van vrijwilligerswerk en je ziet in hoeveel dingen vrijwilligers doen voor de maatschappij. Je zult ervaren dat het heel erg leuk is om te doen. Naast dat het leuk is krijg je ook veel voldoening voor je werk als vrijwilliger. Je zult zien dat er in je wijk of stad veel organisaties en verenigingen zijn die leuke activiteiten organiseren die geheel of gedeeltelijk draaien op de kracht van vrijwilligerswerk. Voor iedere jongere in Helmond geldt dat er 30 uur stage moeten worden gelopen.

Ben je op zoek naar een leuke Maatschappelijke Stage? Je kunt op verschillende manieren een plek vinden. Dit kan via de vacaturebank. Via deze website kun je zelf contact opnemen met een leuke plek. Natuurlijk kun je ook zelf een leuke plek vinden en op school aandragen bij je coördinator. Je school beslist dan of deze stageplek voldoet en daarna mag je met de stage beginnen.

Een stageplaats moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • De activiteit die je doet, doe je bij een non-profit organisatie, maatschappelijke organisatie of een vereniging
  • Het gaat om onbetaalde arbeid
  • Het gaat niet om mantelzorg binnen de eigen familie
  • De activiteit die je doet, moet buiten schooltijd uitgevoerd te worden

Voor aanvang van de stage lever je een stagecontract in bij je coördinator. Als je klaar bent met de stage, laat je een evaluatieformulier invullen door de organisatie waar je stage hebt gelopen. Ook maak je stageverslag. Dit alles lever je in bij je coördinator. Klik hier voor het stagecontract, het evaluatieformulier en de voorwaarden van het evaluatieverslag.

Heb je nog vragen over de maatschappelijke stage?

Mail dan naar mashelmond@levgroep.nl of bel naar 0492-598989. Wij helpen je graag verder!